Glavni Meni sa Vestima
MUP na njivama uništio 96 t duvana

Postavio dana 19, sep, 2017, 12:00 u Hronika, Online Vesti | 0 komentara

Policija je, u prethodnih mesec dana, identifikovala ukupno 48 hektara ilegalnog zasada duvana i direktno na njivama uništila oko 96 tona duvana. Kako se navodi u saopštenju, to je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić, koja je uvela novi način otkrivanja nelegalnih zasada duvana uz pomoć snimanja terena specijalnim kamerama sa satelita, koje detektuju specifičan hlorofil koji ispušta biljka duvan.

Dalje

Subvencije za poljoprivrednike u Gadžinom Hanu

Postavio dana 19, sep, 2017, 12:27 u Srbija | 0 komentara

Subvencije u poljoprivredi u opštini Gadžin Han ove godine najveće su do sada – ukupno 20 miliona dinara zajedno sa sredstvima države izdvojenim za mere populacione politike. Subvencionišu se različiti programi, a najveće interesovanje vlada za nabavku umatičenih grla, za šta opština daje 50 odsto subvencija, dok država isplaćuje premije za svako umatičeno grlo.

Subvencije za poljoprivrednike u Gadžinom Hanu

Dalje

Oglasila se i Aung San Su Ći: Žao mi je civila, vratite se

Postavio dana 19, sep, 2017, 9:00 u Online Vesti, Svet | 0 komentara

Liderka Mjanmara Aung San Su Ći osudila je svako kršenje ljudskih prava upozorivši da će se svi odgovorni za nasilje u državi Rahin suočiti sa zakonom. Su Ći je istovremeno pozvala globalnu zajednicu u pomoć povodom izbegličke krize koji su UN osudile kao „etničko čišćenje“.

Dalje

MIRNA NOĆ U PRESTONICI Neko prijavio nesreću, Hitna pomoć otišla na lice mesta i nije zatekla nikoga

Postavio dana 19, sep, 2017, 7:50 u Beograd, Srbija | 0 komentara

Protekle noći u Beogradu je prijavljena samo jedna saobraćajna nezgoda, na Lazarevačkom drumu u 22.38 sati, ali na licu mesta niko nije zatečen, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dalje

Mirna noć, prijavljena samo jedna saobraćajka

Postavio dana 19, sep, 2017, 7:00 u Hronika, Online Vesti | 0 komentara

Protekle noći u Beogradu je prijavljena samo jedna saobraćajna nezgoda, na Lazarevačkom drumu u 22:38 sati, ali na licu mesta niko nije zatečen. Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, Hitna pomoć je noćas imala 99 intervencija ukupno od kojih 23 na javnom mestu, dok su se za pomoć najviše javljali srčani bolesnici i hipertoničari, a bilo je i poziva zbog povišene telesne temperature usled stomačnih virusnih infekcija.

Dalje

Stanični displeji bez napajanja

Postavio dana 18, sep, 2017, 23:07 u Beograd | 0 komentara

U kvaru info-table koje na stajalištima obaveštavaju putnike o voznom redu. Uskoro elektronski ekrani duž Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove

Dalje

Smena u Istočnom Sarajevu zbog vređanja Vučića

Postavio dana 18, sep, 2017, 23:33 u Region, Svet | 0 komentara

Odbornici u Istočnom Novom Sarajevu smenili su jednoglasno Dejana Šantića iz SRS „Dr Vojislav Šešelj“ sa mesta predsednika skupštine zbog toga što je na „Fejsbuku“ izneo niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Smena u Istočnom Sarajevu zbog vređanja Vučića

Dalje

TRAŽE SMENU DIREKTORA Sindikat Hitne pomoći u Kragujevcu najavio za sutra štrajk

Postavio dana 18, sep, 2017, 19:32 u Društvo | 0 komentara

Sindikat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu, čiji članovi su nezadovoljni radom direktora, najavio je za sutra protest ispred zgrade „Hitne pomoći“.

Dalje

Stanka Todorović: Ode ljudima koji trpe teret života

Postavio dana 18, sep, 2017, 18:09 u Kultura - Umetnost | 0 komentara

Slikarka o nedavnoj izložbi u “Cvijeti Zuzorić”, počecima, likovnom rukopisu utemeljenom u tradiciji i podneblju. Srećom živela sam u vremenu kada je postojala strategija u kulturi

Dalje

Podsticaj nataliteta u Kragujevcu i Kniću

Postavio dana 18, sep, 2017, 16:02 u Srbija | 0 komentara

O merama za podsticaj nataliteta danas se razgovara u Kragujevcu i Kniću, gde boravi ministarka Slavica Đukić Dejanović. Za 15 opština u Srbiji sa najnižom stopom nataliteta država je izdvojila novac za mlade bračne parove. Šumadijska opština Knić dobila je najviše – 32 miliona, a još toliko je izdvojila iz svog budžeta kako bi podstakla radjanje i ostanak mladih na selu.

Podsticaj nataliteta u Kragujevcu i Kniću

Dalje

„Svaki trenutak je važan“, kampanja za bolji rani razvoj dece

Postavio dana 18, sep, 2017, 16:43 u Društvo | 0 komentara

Unicef je danas, u saradnji sa pojedinim ministarstvima Vlade Srbije, pokrenuo kampanju „Svaki trenutak je važan“, čiji je cilj da se podigne svest o važnosti prvih 1.000 dana života i značaju ranih iskustava za razvoj deteta.

"Svaki trenutak je važan", kampanja za bolji rani razvoj dece

Dalje

Ana Brnabić sa Karlom Herši o saradnji Srbije i UN

Postavio dana 18, sep, 2017, 15:01 u Politika | 0 komentara

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji Karlom Herši o aktivnostima u okviru petogodišnjeg programa razvojnog partnerstva koji je Srbija potpisala sa Timom Ujedinjenih nacija.

Ana Brnabić sa Karlom Herši o saradnji Srbije i UN

Dalje

MMF spreman da podrži povećanje plata prosvetnih radnika

Postavio dana 18, sep, 2017, 15:54 u Ekonomija | 0 komentara

Ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na odvojenim sastancima razgovarali su sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom i predstavnicima tehničke Misije MMF-a. Predstavnici MMF-a su istakli da su spremni da podrže razumno povećanje plata prosvetnih radnika ukoliko se reformski procesi nastave.

MMF spreman da podrži povećanje plata prosvetnih radnika

Dalje

Veličković potpisao novi ugovor sa Partizanom: Nije bila teška odluka

Postavio dana 18, sep, 2017, 15:00 u Košarka | 0 komentara

Odmorio sam se, razmislio o svemu i počeo da treniram sa ekipom. Imamo mlad tim, ali tu smo da bismo se zajedno borili – rekao je Novica

Dalje

Kućno cveće čisti vazduh i otklanja stres

Postavio dana 18, sep, 2017, 13:02 u Zdravlje | 0 komentara

Priroda ima rešenje kako da se izborite sa lošom voljom, apatijom ili depresijom ako se okružite nekom od ovih biljaka

Dalje
Izaberi Stranicu

12341020Zadnja